1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

O AGROSYM-u

Međunarodni Polјoprivredni Simpozijum „AGROSYM“

AGROSYM je, već osmu godinu, godišnja platforma za međunarodnu naučnu raspravu o polјoprivredi, prehrani, ruralnom razvoju, šumarstvu i ekologiji. AGROSYM predstavlјa dobru priliku za razmjenu ideja, jačanje postojećih i stvaranje novih akademskih mreža, kao i za podsticanje dijaloga između akademske zajednice, javnih institucija, privatnog sektora i organizacija civilnog društva po pitanju najnovijih globalnih i regionalnih trendova u agro-prehrambenom sektoru. Važno je naglasiti da naučni odbor čine naučnici sa svih kontinenata, a to ovom skup daje snažan međunarodni pečat i naučni kredibilitet.

Sedmi po redu, „AGROSYM 2016“, je bio fokusiran na sedam tematskih oblasti: bilјna proizvodnja, zaštita bilјa i bezbjednost hrane, organska polјoprivreda, zaštita životne sredine i upravlјanje prirodnim resursima, stočarstvo, ruralni razvoj i agroekonomija, i šumarstvo. Za četiri dana trajanja, „AGROSYM 2016“ je posjetilo više od 1000 učesnika (6-9. oktobar 2016. godine) a predstavljeno je preko 1100 radova iz 78 zemalja svijeta (lista zemalja učesnika dostupna ovdje).
Službeni jezik Simpozijuma AGROSYM je engleski.

VAŽNO: Do 20. aprila AGROSYM organizatori su primili preko 1000 abstrakata iz 68 zemalja svijeta (lista zemalja učesnika dostupna ovdje). Rok za dostavljanje abstrakata je zbog velikog interesa produžen do 20. maja 2017. godine.